Kompositvinduer er en videreudvikling af de klassisk træ/alu vinduer. Kompositvinduer består af alu udvendigt og træ indvendigt med komposit imellem og har en smal konstruktion, der får vinduesarealet til at se større ud. Kompositvinduer passer til alle former for huse. Her kan du læse mere om kompositvinduer og hvordan de kan hjælpe på økonomien.

Kompositvinduer med mange fordele

Kompositvinduerne giver mere plads til at lade sollyset og dens varme trænge ind på grund af deres smalle rammer. Dele af karmen er lavet af glasfiberarmeret polyester der er rigtig godt til at isolere, de fås med enten 2-lags energiruder eller 3-lags energiruder med en lav U-værdi. U-værdien fortæller om vinduets evne til at begrænse varmetabet, jo lavere U-værdi, jo bedre isoleringsevne.

Opbygning af 3 lags vindue

Sådan ser et kompositvindue med klassisk træ/alu materiale ud.

Man siger at som skrevet at kompositvinduet er en videreudvikling af træ/alu vinduet. Hvor man får en holdtbar og samtidig meget modstandsdygtig overflade for vind, snevejre og sollys. Det gør at der ikke opstår fugt og vinduets vedligeholdelse er let, eftersom det ikke skal males udvendigt. Dog skal rammer og karme vaskes et par gange om året med lidt rengøringsmiddel, hvilket kan gøres i forbindelse med vinduespudsningen. Derudover har kompositvinduet den store fordel at det er meget sikkert mod indbrudstyve.

Kompositvindue i hvid

Kompositvindue med udvendigt alu i hvid.

Der bliver i høj grad efterspurgt kompositvinduer pga. det meget moderne design, de simple rammer og karme og især pga. deres gode isoleringsevne. Kompositvinduernes overflade er pulverlakeret som giver en stærk overflade og kan fås i flere farver.

Ifølge Rune Bundgaard Dam vinduesrådgiver hos JVK, tror han på at kompositvinduer i træ/alu vil blive meget efterspurgt i fremtiden, idet at de er mere fremtidssikret og har en isoleringsevne op til energiklasse A.

Reducering af varmeenergien

Er dine vinduer gamle og med dårlig isolering og står du med en stor varmeregning, burde du overveje udskiftning af dine nuværende vinduer evt. til kompositvinduer. Som nævnt tilbydes de i 2-lags,- og 3-lags lavenergiruder. Med andre ord det kan koste dig dyrt i varme hvis der er dårlig isolering.

Det kan være svært at vide om vinduerne er dårligt isoleret. Derfor kan du undersøge, om dine vinduer dårligt isoleret, ved at mærke efter, om det trækker ind ad vinduerne, eller om stearinlys i vindueskarmen blafrer meget. Ifølge Statens Byggeforskningsinstitut vurderes det, at de fleste huse har mulighed for at reducere varmeregningen 25-30 procent.

Du kan se hvad det koster at skifte vinduer her.