Selvom vinduerne i Dannies hus kun var 8-10 år gamle, skulle de alligevel skiftes ud da han købte huset. Træpladen i bunden lod nemlig kulden suse direkte igennem og ind i stuen.

Dannie fortæller: ”Når det bliver minus 5 graders frost, føles det som at sidde med fødderne ud af vinduet”.

Der skulle derfor nye vinduer i, der isolerede bedre. Dannie valgte at beholde gulv-til-loft vinduerne, da han var glad for den nuværende løsning. Men han byttede de gamle termovinduer ud med en dobbelt terrassedør og 4 sidepartier med 2 glasfelter. Alle med fast karm. Dette var der flere grunde til, for lige så koldt, det bliver i Dannies hus om vinteren, lige så varmt bliver der om sommeren. Og da Dannie oplevede ikke at kunne lufte ordentligt ud med de gamle vinduer, valgte han at sætte en terrassedør i.

For som Dannie selv siger det: ”Det er altså rart at kunne åbne en dobbeltdør og få en masse frisk luft ind”.

Ydermere har Dannie store planer om at skulle lave en terrasse i sammenhæng med stuen. Med et smil på læben fortæller han, at han hellere ville åbne en dør og gå ud på terrassen end at skulle kravle igennem et vindue med et glas rosévin i hånden.  

Dannie valgte at elementerne skulle være i træ. Han skiftede den brune farve ud med hvid, da resten af huset også er ved at blive malet hvidt, og han synes derfor det ville se godt ud sammen. 

For Dannie fungerer løsningen rigtig godt, og han kan allerede mærke en reduktion i varmetabet.

”En af de helt store fordele er for det første, at der ikke er dug på vinduerne mere, for det andet er der mindre støj ud mod vejen og for det tredje behøves man ikke fyre i brændeovnen”, afslutter Dannie.

Galleri