Koblede vinduer er en type af forsatsløsning, som typisk ses i fredede og bevaringsværdige ejendomme. I mange ældre byer er der områder, hvor bygningerne er fredet f.eks. i området Ribe Bykerne i Ribe. I de gamle koblede vinduer bestod de af en et-lags rude, hvorimod i dag, fremstilles vinduerne meget bedre isolerede med et 2-lagsengeriruder, og  hvor formålet er, at optimere vinduet i forhold til energi, støj og isoleringsevne.

Koblede vinduer

De koblede vinduer skaber en smuk facade på huset fra 1887.

Vælg koblede vinduer til primært ældre huse

At det er et koblet vindue, betyder at der er koblet en indvendig ramme på selve vinduets udvendige ramme med et koblingsbeslag. Den fungerer i princippet som et ganske almindeligt sidehængt vindue, men man har mulighed for at åbne den koblede ramme, man har derved mulighed for at rengøre begge sider af glasset. Og når man skal pudse vinduerne indvendig, kan man pudse en stor flade da sprosser sidder i det yderste lag glas. Det gør det nemt og praktisk.

I moderne sprossevinduer anvender man ofte påklæbet sprosser, hvor man har en afstandsprofil mellem glassene. Ved at vælge koblede vinduer undgår man denne afstandsprofil, som man ikke altid finder passende i udtrykket til ældre og bevaringsværdige huse. Ved at vælge denne type vinduer, bevare man huset oprindelig udtryk og værner om netop den stil huset er opført i.

Åbent koblede vindue

Et koblede vindue kan åbnes så man også kan pudse det mellem glassene.

Den udvendige ramme har ofte 1 lag glas med kitfals og smalle sprosser. Det gør at udseendet bliver meget lig, som man producerede det før i tiden. Den indvendige ramme har også glas, hvorved den nu er mere energirigtig i forhold til de 1-lags vinduer man lavede tidligere.

Specialfremstilling af koblede vinduer

Koblede vindue set indefra

Her ses et koblet vindue indvendigt.

Har du i forvejen koblede vinduer kan du optimere vinduets energiforbrug og bibeholde udseendet af det eksisterende. Er der krav i området om at bygningen er bevaringsværdig, vil disse nye koblede vinduer kunne hjælpe dig meget rent isoleringsmæssigt.

Vinduerne fremstilles i træ og leveres i flere forskellige farver. Kontakt JVK for at høre nærmere om mulighederne for at designe koblede vinduer til netop din bolig.