Montering af vinduer – Du kan gøre det selv!

Har du været ude og investere i helt nye vinduer, men vil ikke bruge penge på montering af vinduer? Det kan vi hjælpe dig med. Du kan nemlig selv montere dine vinduer uden den store erfaring. I denne guide giver vi dig nogle fif til, hvordan du selv kan stå for monteringen af dine vinduer.

Montering af vinduer

Er du opsat på, at stå selv for montering af dine vinduer, så hjælper vi dig på vej. Det er ikke så svært, som det ofte kan se ud. Det kræver dog, at du sætter dig ind i fremgangsmåden, og ruster dig med lidt tålmodighed. Lad os komme igang!

Inden montering af vinduer: Opmåling

Det første du skal have styr på er, at du har målt rigtigt op, inden du bestiller dine vinduer. Selve monteringen går meget lettere, hvis de nye vinduer er tilpasset de gamle huller. Her kan du spare rigtig meget arbejde

I videoen nedenfor viser vi, hvor hurtigt og nemt du kan måle dine vinduer via din telefon.

 

Inden montering af vinduer: Glem ikke dine brandudgange

Noget som du skal være ekstra opmærksom på, inden du investerer i dine vinduer er, at de skal være mulige, at bruge som brandudgange. Reglen lyder, at der skal være minimum to brandudgange pr. rum i dit hus.

Dette skal du bestemt være opmærksom på, hvis du vælger, at gøre et vindue mindre. Du og din familie skal kunne komme ud af det i tilfælde af brand. (Hvis du vil sælge dit hus, og der ikke er brandudgange nok, så vil det komme til at stå, som en K3’er i tilstandsrapporten. Så vær ekstra opmærksom på dette.)

 

Inden montering af vinduer: Hav hjælp ved hånden

Når du skal have monteret dine vinduer, så er det en rigtig god idé, at få nogle ekstra hænder til at hjælpe dig. Det gør arbejdet lettere, og du kan nemmere få tilpasset og fastsat vinduerne.

 

Sådan gør du: Montering af vinduer

I samarbejde med Byggemadsen har vi lavet film, som viser hvor nemt det er, at montere sine vinduer selv. Denne film vil guide dig igennem montering af vinduer skridt for skridt.

 

Montering af vinduer: Før/efter

Byggemadsen fik skiftet alle sine vinduer i sit sommerhus, og han gjorde det med kun hjælp fra en anden. Så det kræver slet ikke så meget, at montere sine egne vinduer, som mange går tror.

Her er resultatet af Byggemadsens vinduesmontering:

Montering af vinduer

Forskellen er komplet, og de nye vinduer giver virkelig sommerhuset liv.

Byggermadsen investerede i sprossevinduer fra JVK.dk, som han kalder bondehusvinduer. De er tilpasset præcis efter de mål, som Byggemadsen tog af sine vinduer. Sprossevinduerne kan du selv forme som du har lyst til, og du kan skræddersy dem efter dine ønsker og behov.

Montering af vinduer

Vil du ikke selv stå for montering af dine vinduer, så kan vi hjælpe dig med montage. Vi kigger på dine vinduer, og laver en speciel pris til dig. Læs mere om montering af vinduer her.

Har du spørgsmål, så er du velkommen til, at kontakte os for en uforpligtende samtale idag.