Når solen står lavt på himlen, kan den afsløre skidt og snavs på vinduerne. Heldigvis er det muligt, at pudse vinduerne i frostvejr.

Her er 4 gode råd til, hvordan du opnår et godt resultat

1. Vælg en solskinsdag

Selv om det er koldt, gør solens stråler ruden en smule varmere. Dette medvirker til, at sæbevandet ikke fryser så hurtigt til is, som hvis det var overskyet.

2. Brug varmt vand og sprit

Det er en god idé at lave en blanding af varmt vand, sæbe og sprit. Bland varmt vand, en smule husholdningseddike og opvaskemiddel i en spand. Kom herefter lidt husholdningssprit i vandet. Sammen med det varme vand, vil spritten være med til, at vandet på ruden fryser langsommere. Jo lavere temperaturen er, jo mere sprit skal der i.

Her er et forslag til en vinduesvaskeblanding:

  • 5 l. varmt vand
  • 1 spsk. opvaskemiddel
  • 1 dl husholdningseddike (binder kalken i vandet, så det ikke striber ruden bagefter)
  • Tilsæt til sidst ca. 1/2 dl. sprit

3. Skrab hurtigt

Sørg for kun at vaske et vindue ad gangen og skrab sæbebandingen af med en vinduesskraber, lige efter du har vasket vinduet. Herved undgår du, at vandet på vinduet når at fryse til is, inden du har skrabet det af.

4. Tør ruderne hurtigt og grundigt af

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt, at du tørrer ruderne helt rene for sæbevand. Brug et tørt og rent viskestykke eller en anden fnugfri klud til at tørre af med.