En af de nyeste vindues-trends, som allerede har vundet indpas i Danmark, er vinduer med siddeplads. En sådan siddeplads i vinduet kan konstrueres på flere måder. Som en indvendig installation i kombination med et eksisterende vindue eller som en del af den bygningsmæssige konstruktion.

Nedenfor kan du se eksempler på både indvendige og udvendige vinduer med siddeplads. Disse kan også afhjælpe andre behov – f.eks. ved samtidig at skjule boligens radiator eller give mulighed for ekstra skabsplads på en væg, der ellers ikke var beregnet til opbevaring.

Det at kunne invitere naturen indenfor, er en generel trend. Vi indretter med planter og gør gerne vores vinduer større og vinduesrammerne slankere, for at få så meget udsyn og lys ind som muligt.

Ind imellem bygger vi også vinduespartier der næsten flytter ud, så kan du komme tæt på naturen, uden faktisk at skulle bevæge dig uden for. Det danske vejr kan jo være noget så uberegneligt. Så hvem vil ikke gerne kunne nyde den allerførste forårssol eller den sidste aftenstråle med en varm kop kaffe, uden risikoen for at blive fanget i en regnbyge?

Så vil du have ekstra lysindfald eller bare nyde at sidde i en hyggekrog med en god bog, så kan denne trend bruges og udføres på utroligt mange måder.

Her ser du helt andre versioner, der hver rummer muligheder, i forhold til den bygning det nye “window seat” er indbygget i: