Som bekendt gik JVK konkurs den 11. januar 2013. Årsagen til konkursen kan bedst beskrives som ”bad timing”. Vi valgte på det forkerte tidspunkt at rationalisere ved at sammenlægge produktionen, der var fordelt på 7 forskellige lokaliteter. Men nu er vi godt i gang igen, og vil gerne fortælle om processen herhen.

JVK konkurs: De store udfordringer

Størstedelen af komponenterne til vinduer (både træ og alu vinduer) og døre, blev produceret på 7 forskellige lokaliteter fordelt mellem Sjælland og Jylland, herunder byer som Store Heddinge, Skovby, Vorbasse, Filskov, Skærbæk og i Gesten, hvor vi producerede termoruder til alle produkter. Selve samling af komponenterne og forsendelsen herefter forgik i Vorbasse i Jylland.

Sammenlagt bestod vi af næsten 315 medarbejdere fordelt på de mange lokaliteter. Netop fordeling af produktionen, gav os mange udfordringer i logistikafdeling, alene transporten af termoruder til produktionen i Store Heddinge kostede os årligt ca. 1 mio. årligt, ligesom udvikling i teknologien gjorde at vi fik behov for moderne maskineri samt de nye krav til sprinkling i træproduktionen.

Den smarte løsning, der ikke var så smart alligevel

I september 2007 besluttede vi at købe en nedlagt møbelfabrik i Føvling, hvor ønsket var at rationalisere og samle al administration, produktion, lager og distribution under et tag. Selv følte vi at målet var nået, men på bare få måneder herefter vendte finanskrisen op og ned på alt. Salget faldt med 25 – 40%. Vor pengeinstitut støttede os bravt indtil konkursen blev en realitet. Det var på alle måder trist, – medarbejdere der skulle sendes hjem, leverandører der ikke fik deres tilgodehavender, et livsværk der smuldrede, – det gav søvnløse nætter.

Det nye Jydsk Vindueskompagni A/S efter

Efter konkursen, genopstod Jydsk Vindueskompagni. Jeg var i budrunde med flere konkurrerende virksomheder og købte rettighederne til navnet af konkursboet for er to-cifret millionbeløb. Der blev gjort en kæmpe indsats, og aftalen med kurator gav os mulighed for at gøre langt hovedparten af den igangværende produktion færdig. En del af medarbejder fra den tidligere virksomhed kom tilbage, hvor vi sammen kunne levere døre og vinduer til de kunder der havde indbetalt depositum. Trods de triste omstændigheder gik medarbejderne helhjertede ind for at gøre det igangværende færdig, hvorfor vi efter 1 ½ år er kommet godt i gang, og er i dagligdagen fuldstændig upåvirket af konkursen.

Spørgsmål til JVK konkurs?

Når man står overfor en stor beslutning som at købe nye døre og vinduer, er det naturligt at undersøge om leverandøren er solid. Vi har arbejdet hårdt på at færrest muligt skulle komme i klemme som følge af JVK’s konkurs, og synes at det er lykkedes langt hen ad vejen. Har du spørgsmål til JVK’s konkurs og/eller det nye JVK, så er du velkommen til at skrive en kommentar på denne side, eller give os et kald på 70 10 90 99.

Se vores hjemmeside for mere information