Kender du nogle sange om vinduer?

Forleden dag snakkede vi om vinduer i JVK. Vi snakkede om alle de sange vi kunne finde om vinduer, og vi blev overrasket over hvor mange der egentlig var. Én fik den gode idé, at vi skulle remse op, hvad vi kunne komme i tanke om af sange med vinduer og ruder.

 

Vinduer

Efter en lidt sløv start stod sangene nærmest i kø.

I børnesangen ”I en skov en hytte lå” lyder det blandt andet ”Haren gennem ruden så…”, mens Thomas Kjellerup for år tilbage storhittede med ”Annis sang”, der blandt andet indeholder strofen ”Mens jeg sidder bag min rude og la’r sommernatten gå”.

Flere af de danske sangerinder synger også om vinduer. For eksempel starter omkvædet i Søs Fengers smukke ballade ”Holder øje med dig” med linjen ”Sne på min rude”, mens Dodo & The Dodos blandt andet synger ”Det har regnet på mit vindue, dryppet på min kind” i sangen ”Vågner i natten”. Anne Linnet, derimod, har begået sangen ”Glor på vinduer”.

I den mere muntre ende af skalaen kom vi i tanke om sangen ”Katinka, Katinka, Luk vinduet op” og ”Der sidder en vovse i et vindue”, der i øvrigt er en dansk oversættelse af den engelske ”How much is that doggie in the window?”.

Og netop engelsksprogede sange om vinduer er der faktisk også en hel del af, blandt andet

  • “When I’m cleaning windows” af George Formby
  • “Girl in the window” af Bruno Mars
  • “I threw a brick through a window” af U2
  • “Lookin’ through the windows” af Jackson 5 og
  • “Cars hiss by my window” af The Doors

Kan du komme på flere dansk- eller engelsksprogede sange, hvor vinduer indgår i teksten, så skriv dem gerne som kommentar herunder.