Hvis du nogensinde har været på besøg på Læsø, så har du nok stødt på det store, flotte Søfartsmuseum med det tunge stråtag. Et stort bindingsværk som indeholder mange generationers historie, og som er en stor attraktion på Læsø. Desværre er det ved at være enden på museets levetid.

Hummerhuset på Læsø

 

Nedrivningstruet

Det gamle Søfartsmuseum har nu været nedrivningstruet i længere tid, da den gamle bygning ikke har kunnet blive solgt. Bygningen, som er fra 1870’erne, er et af de ældste huse i Vesterø på Læsø. Museet har længe været en attraktion på Læsø, og de lokale nærer stor kærlighed til det gamle bindingsværkshus.

Dette er derfor ikke faldet i god jord hos nogle af de lokale ildsjæle, og de har derfor valgt at opkøbe det gamle søfartsmuseum. De vil bevare den hvide skønhed, som i fremtiden vil gå under navnet Hummerhuset.

Navnet bliver Hummerhuset på Læsø

Men bindingsværket skal ikke bare stå stille. De lokale har nemlig valgt, at det gamle søfartsmuseum skal laves om til en restaurant, hvor jomfruhummere skal stå øverst på menuen. På denne måde bevarer de den store bygning, og markedsføre samtidig for deres jomfruhummere, som er Læsøs store stolthed og industri. Restauranten vil få navnet Hummerhuset på Læsø.

Men renovationen kræver meget arbejde, som koster mange penge for de nye ejere. Derfor har Jydsk Vindueskompagni valgt, at bidrage til bevarelsen af den historiske bygning.

 

Nye vinduer

JVK har lavet en aftale med de frivillige om, at de leverer nye vinduer til bygningen. De nye vinduer skal nemlig sikre, at det smukke bindingsværk kan blive luftet ud, samt forhindre at der kommer træk ind i restauranten, når denne åbner op for gæster.

”Hos JVK vil vi gerne hjælpe med bevarelsen af historiske bygninger, som dette gamle søfartsmuseum. Mange har det kært, og de frivillige tog selv hånd om sagen. Dette viser et kæmpe engagement, som vi også gerne vil være en del af og bidrage til” Udtaler Arne Andersen, direktør i JVK

Hummerhuset vil stå klar sidst i 2017.