Påsken nærmer sig og hvordan får vi lige lavet påskepynt til vinduerne? Få inspiration her til at pynte vinduer og bord fint op, så de er klar til påskefrokoster.
Påsken er rundt om hjørnet, hvilket der byder på påskefrokoster men hvad med at gøre den hyggeligere ved at pynte vinduerne og bordene med påskepynt. Her får du inspiration til, at skabe en hyggelige påskestemning ved at være kreativ og lave dine egne påskepynt til vinduer og borde. Lad børnene bruge deres kreative fantasi til at hjælpe til med påskeæg der kan hænges op i vinduerne. Meget af den påskepynt du laver i år, kan du genanvende igen næste år.

Det klassiske påskeæg

Lad børnene være kreative ved at male med farver når påskeæggene skal males. Det klassiske påskeægsmaling skaber ikke bare en hyggelig påskestemning, den lader de små slå deres kreativitet løs.
Start med at puste æggene ud. Det gør du ved at du prikke et lille hul i begge ender af ægget. Pust i den spidse ende af ægget for at få indholdet ud og vupti så er ægget klar til at blive malet.
Du kan male æggene på mange forskellige måder. Du kan male dem med vandfarver, akryl farver eller sprittuscher. Lad æggene stå til tørre.
Ideer til påskepynt.

Hvis du i stedet bruger hårdkogte æg gør du sådan:
1. Kom æggene i en gryde med koldt vand – Lad det koge i 8-10 minutter.
2. Lad æggene køles ned inden du starter på maling

Mal med vandfarve

En nem måde at male påskeæg på er med vandfarve. Du starter følgende:
1. Fyld en lille stål med lidt vand
2. Dryp din pensel i vandet til den er blød
3. Lad den være lidt fugtig, så vandfarven kan opløses også er du klar til at mal påskeægget
Hvis du ønsker at lave mønstre og prikker, kan du inden du maler ægget, sætte små klistermærker eller snøre elastikker forsigtigt rundt om ægget. Når du fjerner klistermærkerne eller elastikken, får du flotte mønstre rundt om ægget.

Tips til påskeægs maling.

Påskeæg med øjenskygge

Prøv at male hårdkogte påskeæg med øjenskygge. Hvis du har øjenskygger du ikke bruger, kan du bruge den til at male smukke påskeæg med.
Sådan gør du:
1. Kom æggene i en gryde med koldt vand – Lad det koge i 8-10 minutter. Lad den køle ned inden du går videre.
2. Knus øjenskyggen og mal æggene med din finger men husk at fugte din finger med lidt vand først.

Påskeæg med øjenskygge farve.

Du kan bruge påskeæggene til at pynte bordet til påskefrokosterne eller hænge dem på nogle grene i en vase ved vindueskarmen. En klassisk måde du kan gøre det på, er at hænge dem op i en tynd sytråd i vinduet. På den måde skaber du en fin påskepynt til vinduet. Når du skal hænge påskeæggene op i vinduet, kan de hænges op i forskellige højder, så de ikke er symmetriske. Du kan bruge et lille søm eller tape til at hænge påskeæggene op med.

Påskepynt til vinduer.

Skabe farverig vinduer med gækkebreve

Være kreative når der skal laves gækkebreve. Normalt laver man gækkebreve af almindelig papir, men prøv i stedet med farverig silkepapir, der vil skabe et smukt farverig syn når solens stråler lyser igennem silkepapiret. Klip gækkebrevet og klister dem på vinduet. Du kan ydereligere ramme gækkebrevene i passepartout-ramme.

Gækkebreve i silkepapir.

Det får du brug for

De fleste materialer du skal brug til påskepynt, kan fås i din lokale hobby butik. Her finder du listen med det du får brug for.
– Æg
– Vandfarver
– Pensel
– Gammelt øjenskygge
– Vand
– Sytråd
– tape
– Silkepapir